Regionala webbplatser / portaler

<em>Bilden visar ett grupportr&auml;tt taget vid Johan och Kerstin Bergmans silverbr&ouml;llopsdag p&aring; Brantvik &aring;r 1916.&nbsp; Bilden kommer fr&aring;n Salems hembygdsf&ouml;rening och &auml;r ett exempel p&aring;&nbsp;l&auml;nsmuseets samarbete med l&auml;nets hembygdsf&ouml;reningar.Fotografen &auml;r ok&auml;nd.<br /></em>
Johan och Kerstin Bergmans silverbröllopsdag på Brantvik år 1916.

Denna del av KMM-programmet  syftar till att bygga upp och utveckla regionala webbplaster med digitalt material om länens kulturarv. Hit räknas både länsmuseernas webbplatser och portaler som ägs och administreras av olika intressenter som till exempel museer, bibliotek, arkiv och föreningar tillsammans. Syftet med projektet är att både att bygga helt nya webbportaler och förbättra den tekniska standaren på befintliga webbplatser främst vad gäller sökningar och kraven på handikappanpassning.

De första webbplaserna är byggda i dot.net men efterhand har vi gått över till Django. Kulturarv Stockholm och webbplaserna för Stockholms läns museum och Länsmuseet Halmstad  bygger på samma grundmallar och basfunktioner utvecklade av KMM-programmets programerare i Django. Ovanpå grundmallen läggs sedan en egen grafisk profil. Detta arbetssätt underlättar framtida utbyggnader och det är enkelt att starta helt nya webbplatser.